NASYA SPREJ ZA NOS PROTIV ALERGIJA

 

IMG_4783

OPIS PROIZVODA

Nasya je prirodni sprej za nos namenjen za prevenciju alergijskog rinitisa, koji na površini nosa stvara fizičku barijeru za alergene.

IMG_4793

NAČIN UPOTREBE

Sprej je u vidu emulzije, prijatnog blagog mirisa mente, i treba ga jako promućkati pre upotrebe. Prvo očistiti i otvoriti nos, upotrebiti klasične kapi za nos (ne koristiti duže od pet dana u kontinuitetu), isprati nos fiziološkim rastvorom ili rastvorom morske soli, i tada naneti Nasya sprej, koji prijanja za sluzokožu, stvara mehanički film koji sprečava kontakt sluznice i alergena, a imate osećaj kao da ste naneli balzam. Dva do tri puta dnevno ubrizgati jednom ili dva puta u obe nozdrve.

IMG_4787

IMG_4796

Alergije su nepoželjne reakcije imunog sistema, pri kojima dolazi do po pokretanja odbrambenih mehanizama organizma, kako bi se suprotstavio određenim antigenima iz spoljašnje sredine, alergenima: polen, grinje, prašina, životinjske dlake, hrana, itd. Pri reakciji antigen-antitelo dolazi do oslobađanja histamina, koji je deponovan u mastocitima u tkivima i u mukozi gastrointenstinalnog trakta. Histamin je okidač koji inicira oslobađanje drugih medijatora koji dovode do inflamacije ili zapaljenja. Antihistaminici su lekovi koji blokiraju histaminske receptore i onemogućavaju dejstvo histamina, ali ne mogu da poprave štetu koju je histamin već napravio, i zato ih treba piti pre nego što alergija uzme maha, ili kada osetite prve simptome, pa nastaviti sve vreme dok ste izloženi alergenu. Ujutro je najveća koncentracija alergena, pa se najbolji efekat postiže ako se antihistaminik pije uveče. Kada se već razvije upala, pomažu samo kortikosteroidi, nazalni ili oralni, ali pod nadzorom lekara.

U razvijenim zemljama postoji stalni porast alergijskih bolesti, a glavne teorije njihovog nastanka su higijenska i ekološka teorija. Higijenska teorija tumači se promenama imunog sistema koje nastaju zbog nedovoljnog izlaganja bakterijama i virusima, tj. preteranom higijenom. Ekološka teorija tumači se izlaganjem faktorima iz okoline koji su potencijalni alergeni, a to su u prvom redu zagađenja, način uređivanja doma, upotreba kućne hemije, praškova, omekšivača, držanje kućnih ljubimaca, visoki udeo konzervansa u hrani i dr. Studije pokazuju znatno veću učestalost alergijskih bolesti kod gradskog stanovništva u poređenju sa seoskim.

SAVET

Najnovija istraživanja pokazuju da uzimanje probitskih preparata, prvenstveno onih koji sadrže Lactobacillus rhamnosusmogu da olakšaju simptome atopijskih i alergijskih bolesti. Polinol je homeopatski preparat koji pokazuje dobre rezultate, ako se uvede pre prvih simptoma alergija, što znači da treba da znate na šta ste alergični (odrediti kožnim testovima) i da pratite Aeropalinološki izvšetaj (Kalendar cvetanja biljaka), ako je polen u pitanju. Postoje saznanja da beta 1,3 glukani, polisaharidi izolovani iz ćelijske membrane kvasca, koji aktiviraju makrofage, prvu liniju ćelijske odbrane organizma, mogu da olakšaju simptome alergija. I na kraju, ali najvažnije, ne treba zaboraviti na pravilnu ishranu, što manje prerađene hrane koja obiluje bojama, aromama i konzervansima, a što više voća i povrća, npr. bundeve, koja je bogata antioksidasima, i predstavlja stari narodni lek za bolji imunitet.

7 thoughts on “NASYA SPREJ ZA NOS PROTIV ALERGIJA

  1. Mene je ovaj sprej dodatno iritirao jer mi je njegov miris prejak i nos mi odreaguje cim ga ubrizgam. Ubedljivo najbolja stvar koju sam koristila pre nego sam krenula sa Torlakovom vakcinom je Avamys sprej koji nema nikakav miris,a deluje izuzetno.

    Sviđa mi se

  2. Svih saveta se pridržavam, hranim se zdravo a tako i živim već godinama, ovaj sprej mi je malo olakšavao prošle godine situaciju ali ove godine apsolutno ništa ne pomaže čak ni kombiacija svega, toliko su me alergije izmučile da jedva stojim i jedva gledam da čovek ne poveruje šta naprave organizmu 🙂

    Sviđa mi se

  3. Odlična recenzija onog što mi baš treba. Danas sam dobila pregršt korisnih savjeta od tebe, hvala ti puno. Sutra kupujem probiotike i beta glukan, jedino ovog proizvoda nema kod nas, morat ću pogledati ima li nešto slično sastavom.

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.