BRAUN SATIN CARE 5 APARAT ZA OBLIKOVANJE KOSE

 

DSC_0382

OPIS PROIZVODA

Braun Satin-Hair 5 sa integrisanim parnim sistemom pogodan je za sušenje mokre kose, stilizovanje kose koju ste prethodno osušili samo peškirom, kao i za stilizovanje i osvežavanje frizure kada je kosa već suva.

 • Braun styler AS 530
 • Snaga: 1000 W
 • Funkcija pare: za stilizovanje suve kose
 • Dodaci:
 • Velika okrugla četka 36 mm, za velike lokne
 • Mala okrugla četka 18 mm, za manje lokne
 • Dodatak za volumen
 • Temperature/ strujanje vazduha: 3 izbora
 • Dugme Cold Shot
 • Filter koji produžava radni vek aparata
 • Dužina kabla: 2 m
 • Kukica za kačenje
 • Boja: srebrno metalik

Izvor & Foto: http://www.tehnomanija.rs

RECENZIJA

Ne umem više da se feniram drugačije. Klasična četka ne „uhvati“ kosu kako treba, od jačine fena ona se razleti, pa nekoliko puta „jurim“ isti pramen, a ako koristim slabiju jačinu treba mi za feniranje čitava večnost.

DSC_0388

Feniranje sa ovom spravicom je vrlo jednostavno, traje duplo kraće, a efektom sam jako zadovoljna. Preporuka je da se prvo prosuši kosa uz dodatak za volumen na poziciji 3; ovaj način retko koristim, pustim da se kosa prirodno prosuši ili upotrebim fen, ako žurim. Klikom na ljubičasto dugme nastavak se oslobađa i jednostavno menja. Najčešće koristim nastavak za „velike lokne“, kojim se zapravo feniram „pravo“. Kosa mi je duga, oštra i prava, teško se kovrdža, a bez feniranja izgleda kao slama. Ovaj aparat se može koristiti svakodnevno, jer ne oštećuje kosu, kao što to čine pegla i figaro.

DSC_0394

Uhvatim gornji deo kose, podignem je i feniram pramen po pramen, što je vrlo brzo gotovo, jer je četka prilično velika, a kosa ne beži, već stoji na njoj. Kada se pramen prosuši, na poziciji 1 ili 2, a meni odgovara 1, ljubičasti prsten se jednostavno povuče dole i zadrži pet sekundi, čime se aktivira hladni mlaz vazduha, što ima za cilj bolju postojanost frizure i elastičnost kose.

DSC_0395

Kada se ujutro probudim kao „strašilo“, skinem gornji nastavak, napunim ga destilovanom vodom za peglanje, a može se koristiti i tekuća, tek tada uključim aparat u struju (nikako ne sipati vodu, dok je aparat uključen!), podesim na prvu poziciju „para“ i sačekam nekoliko minuta (u uputstvu piše da je dva dovoljno).

DSC_0392

Uhvatim pramen kose i obmotam ga oko četke, aktiviram paru pritiskom vrha rezervoara za vodu oko 5 sekundi, para počinje da izlazi iz svih otvora na dodatku, obezbeđujući kosi vlagu i toplotu potrebnu za oblikovanje frizure. Zatim postavim aparat na poziciju 1 i stilizujem pramen oko 15 sekundi. Ako stignem, aktiviram i hladni mlaz, za bolju postojanost. Uvek ispraznite spremnik za vodu posle upotrebe.

DSC_0398

Aparat sadrži filter koji onemogućava da kosa dopre do motora i ošteti se, što se često dešava sa klasičnim fenom za kosu. Filter se potpuno skida, i može se oprati pod mlazom vode ako se nataložilo dosta prašine.

NAPOMENA

Braun Satin-Hair 5 je kupljen u Tehnomaniji i plaćen 6599 dinara.

SAVET

Uvek prvo nanesite silikonsko ulje na krajeve vlažne kose, pre feniranja, da je zaštite od toplote, dok kosa manje leti i posle sušenja je sjajnija i lepše pada.

By JSS

pharmjelena

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s