VICHY ČISTAČI i par reči o pravilnom čišćenju kože

 

Vichy Purete Thermale_RANGEOPIS PROIZVODA

Čišćenje osetljive kože lica je prvi i neizostavni korak u postizanju idealne kože. Ove godine Vichy predstavlja novu i poboljšanu Purete Thermale liniju uz koju se svakodnevni ritual čišćenja lica pretvara u trenutak pravog uživanja – i tokom i nakon čišćenja. Linija ima dva noviteta: Purete Thermale micelarno ulje za čišćenje lica koje kožu neguje i u kontaktu sa vodom se pretvara u mleko za efikasno uklanjanje šminke sa lica i očiju, i novi Purete Thermale sveži gel za čišćenje lica od nečistoća i zagađenja za trenutan osećaj svežine. Proizvodi linije Purete Thermale predstavljaju idealne proizvode za čišćenje za sve tipove kože, čak i osetljivu.

Kako bismo bolje razumeli očekivanja žena kada govorimo o čišćenju osetljive kože lica, Laboratorije Vichy su sprovele veliko istraživanje na uzorku od 1400 žena* širom sveta. Istraživanje je ukazalo na  tri ključne činjenice:  Čišćenje je više od „samo čišćenja kože“. Za žene je to ključni korak u njihovoj rutini nege koji predstavlja izvor lepe, zdrave i idealne kože. Potrebe se menjaju iz dana u dan, zavisno od svakodnevnog života. Ujutru i uveče, žene biraju svoje proizvode za čišćenje lica u skladu sa potrebama tog dana: od brzog rešenja za uklanjanje šminke do  trenutka uživanja uz dubinsko čišćenje kože od zagađenja, mrtvih ćelija i sebuma, kada imaju osećaj da je njihova koža pogođena štetnim uticajima okoline. Čišćenje kože je čulno iskustvo. Žene su u stalnoj potrazi za proizvodima za čišćenje koji pružaju osećaj prijatnosti pri korišćenju. Izuzetno cene trenutak kada se posvete svojoj koži i pruže joj osećaj prijatnosti i zadovoljstva u najčešće brzom i iscrpljujućem dnevnom rasporedu.

*Ideal skin istraživanje, 400 žena +  upotreba & stav istraživanje, 1000 žena

Većina njih tvrdi: „Ritual čišćenja kože lica je poseban trenutak uživanja za dugoročnu dobrobit naše kože“. Upravo zbog toga Vichy je razvio liniju Purete Thermale i ove godine predstavlja proizvode u novom i još boljem ruhu kako bi odgovorio na individualne potrebe svake žene:

Uklanjanje šminke

NOVO PURETE THERMALE MICELARNO ULJE je prvo Vichy ulje za čišćenje koje neguje kožu, pretvara se u mleko i uklanja sa vodom – kako bi uklanjanje šminke postalo trenutak čulnog zadovoljstva. Proizvod sadrži kombinaciju micela koje nežno uklanjaju šminku i hranljivog ulja kamelije za otkrivanje idealne kože lica. Nemasna uljana tekstura pretvara se u mleko u dodiru sa vodom i efikasno uklanja čak i vodootpornu šminku sa lica i očiju. Proizvod je primeren za osetljivu kožu i oči.

Čišćenje lica

NOVI PURETE THERMALE SVEŽI GEL ZA ČIŠĆENJE sa ispiranjem idealan je proizvod za čišćenje lica od nečistoća i zagađenja bez osećaja neprijatnosti. Obogaćen je sastojkom Purisoft (ekstrakt moringa semenki) koji deluje protiv zagađenja i Amilitom koji smanjuje osećaj zatezanja kože uzrokovan tvrdom vodom. Tekstura gela omogućava trenutan osećaj svežine i u dodiru sa vodom pretvara se u gustu penu. Proizvod ne isušuje kožu i primeren je za osetljivu kožu.

3-U-1

3-U-1 PURETE THERMALE MLEKO GEL predstavlja tri proizvoda u jednom: mleko za čišćenje, tonik za umirivanje osetljive kože lica i gel za uklanjanje šminke sa lica i područja oko očiju. Osim što uklanja nečistoće, šminku i zagađenja 3-u-1 PURETE THERMALE ostavlja osećaj udobne, revitalizovane i blistave kože. Sveža gel tekstura nanosi se vaticom i ne ispira se pa je koža nakon nanošenja sveža, nemasna i blistava.

PURETE THERMALE: Idealni proizvodi za čišćenje svih tipova osetljive kože

Čišćenje je prvi korak u postizanju idealne kože, a Purete Thermale linija predstavlja proizvode primerene za sve tipove osetljive kože, zavisno od individualnih potreba. Linija sadrži proizvode za čišćenje lica koji se ispiraju (kremasti piling, pena za svežu kožu i novi sveži gel), 3-u-1 proizvode koji se ne ispiraju (3-u1 micelarni rastvor i 3-u-1 mleko-gel), i proizvode za uklanjanje šminke (novo micelarno ulje koje se ispira i hranljivo mleko, tonik i odstranjivač šminke sa područja oko očiju koji se ne ispiraju). Svi proizvodi primereni su za osetljivu kožu.

ISPITANO NA OSETLjIVOJ KOŽI, POD DERMATOLOŠKIM NADZOROM

HIPOALERGENO, SA TERMALNOM VODOM VICHY KOJA UMIRUJE, JAČA I OBNAVLjA KOŽU

Izvor & Foto: Vichy saopštenje za medije

RECENZIJA

DSC_0462

Najskuplja krema neće delovati ako koža nije propisno očišćena, a iskustvo mi govori da žene puno više pažnje poklanjaju kremama, nego čistačima.

Kako se bira sredstvo za čišćenje i kako se pravilno čisti koža?

Kao krema, prema tipu kože. Suvoj koži odgovaraju ulja, kreme i mleka za čišćenje. Kada se uklanja šminka potrebno je malo pokvasiti lice, umasirati preparat, napraviti emulziju šminke, nečistoća i proizvoda za čišćenje, pa sve to ukloniti vlažnim tupferom. Sada je neophodan tonik, kao naredni korak, da bi se uklonili ostaci te emulzije, preostale nečistoće i lice potpuno očistilo. Uvek sam imala poteškoće kada sam mlekom uklanjala šminku sa očiju, oči su me pekle, pa mi je bio potreban i dvofazni preparat za predeo oka. Masnoj koži najviše odgovaraju nemasne formulacije ili micelarni losioni koji krše pravilo hemije da se slično u sličnom rastvara i omogućavaju rastvaranje ulja u vodi, a dobrim micelarnim losionom je moguće ukloniti i šminku sa očiju. Zapamtite, masna koža se pere. Bez obzira što na micelarnom losionu piše da nije potrebno ispirati, testiranjem najboljih micelarnih losiona zaključila sam da uvek ostaje malo pudera i šminke, tako da je umivanje obavezno, ako se šminkate. Naredni korak u čišćenju masne kože je umivanje penom ili gelom, koji ne isušuju kožu, poželjno bez SLS-a. Preko zime to mogu da budu proizvodi na kojima piše da su za osetljivu kožu, a preko leta za masnu. Tonik sada nije obavezan, a kada je reč o tonicima razlikujemo cleanser i softener, ili čistač i tretmanski tonik. Čistač se koristi pri gore navedenom čišćenju suve kože kao obavezan korak, a softener sadrži neki aktivni princip, recimo alfa-hidroksi kiseline, antioksidanse, vitamine i slično, može se upotrebljavati kao dodatni korak, a uloga mu je i priprema kože za dejstvo kreme. Termalna voda se takođe može koristiti kao dodatni korak na kraju čišćenja svih tipova kože. Ako imate normalnu kožu ili mešovitu kožu, možete da birate koji ćete postupak koristiti. Za osetljivu i netolerantnu kožu postoje posebni čistači, nanesu se nežnim pokretima, bez trljanja, a uklanjaju blaznicom i termalnom vodom, jer takvu kožu iritira i hlorisana voda.

Koža se čisti dva puta dnevno, ujutro i uveče. Uveče zbog nečistoća iz spoljašnje sredine i šminke, a ujutro da bi se uklonili sebum, produkti metabolizma i ostaci noćne kreme; i naš sopstveni sebum je komedogen.

DSC_0470

Ova dva proizvoda uvek idu u paru, mleko i tonik, a namenjeni su za čišćenje normalne i suve kože. Nova Vichy linija za čišćenje ima blag, svež i veoma prijatan miris čistoće.

DSC_0474

Mleko je lagano, kremasto i nije puno masno. Tonik je blag i nelepljiv, bez alkohola.

DSC_0476

Ovaj duo dobro odrađuje svoj posao, može da ukloni šminku sa predela oka, ali bih za taj deo ipak preporučila dvofazni namenski proizvod. Lilly cena oba preparata je 1655 dinara.

DSC_0380

Micelarno ulje je novitet na ovom polju i sa velikim oduševljenjem sam ga nanela lice.

DSC_0496

Nekoliko kapi, umasirala na našminkano lice, pa onda pokvasila ruke, i protrljala. Mlečna emulzija se stvorila, bez pene, koju sam isprala mlakom vodom. Ostalo je malo masnoće na licu, koje sam obrisala belim peškirom, ali na njemu je ostalo puno šminke i pudera. Zaključila sam da je posle ovog micelarnog ulja neophodna primena tonika ili gela za pranje lica, koji je fino uklonio ostatke ulja i šminke. Lilly cena micelarnog ulja od 125 ml je 1833 dinara.

DSC_0487

Od svih noviteta mi se najviše dopao gel za pranje lica. Predivna formulacija sa blagim površinski aktivnim materijama, bez SLS-a, temeljno čisti bez iritacija i isušivanja, ostavljajući kožu svilenkastom. Dobro peni i pogodan je za upotrebu sa Clarisonic uređajima za čišćenje lica. Ima pumpicu koju zaista volim, jer je komotna za upotrebu i skraćuje postupak pranja lica. Lilly cena ovog proizvoda je 1655 dinara.

DSC_0492

A sada, micelarni losion, proizvod koji je za mene najveće kozmetičko dostignuće, jer bez masnoća topi masnoće, a nečistoće ne razmazuje, već ih proguta.

DSC_0509

Nije bilo promena u formulaciji, samo je pakovanje promenjeno, što dobro, jer ga godima volim baš takvog kakav je. Blag, ali efikasan, uklanja šminku sa celog lica, klasičnu maskaru, bez problema, dok vam za vodootpornu ipak treba dvofazno sredstvo za uklanjanje šminke. Uvek kupujem 400 ml, jer je dosta ekonomičnije i sadrži pumpicu. Lilly cena za 400 ml je 1829 dinara.

DSC_0518

Što se 3-u-1 proizvoda tiče, nisam ga imala u rukama, ali imam staro i novo mini pakovanje, i ne primećujem nikakvu razliku u sastavu, osobinama proizvoda, čak je i miris identičan.

DSC_0544

Trio u jednom podrazumeva: mleko, tonik i sredstvo za uklanjanje šminke oko očiju. Upotrebljava se tako što se nanese na tupfer i ukloni šminka, a navedeno je da se ne ispira.

DSC_0546

Preparat je lagane, krem-gel teksture, ne ostavlja masne tragove na koži, dobro uklanja šminku, ali ja osećam potrebu da se umijem posle njegove primene. Odgovara normalnoj koži, menja nekoliko proizvoda, pogodan je za putovanja.

SAVET

Svako čišćenje je poželjno završiti termalnom vodom, u kojoj se nalazi jedistven spoj 15 minerala, umiruje, jača i obnavlja kožu, a može se koristiti i na kraju šminkanja za fiksiranje šminke. Dolazi nam proleće, i leto, koje ne mogu da zamislim bez termalne vode u torbi.

DSC_0541

By JSS


PRATI

BLOGLOVIN‘ INSTAGRAM

FACEBOOK


12 thoughts on “VICHY ČISTAČI i par reči o pravilnom čišćenju kože

 1. По речима дерматолога, крема није неопходна за масну кожу (овде постоје неслагања, те крему тренутно користим), али чишћење јесте.
  С обзиром на то да пролеће долази, а имам масну кожу и 24 године, имаш ли неку препоруку за умивалицу? Све што гледам за масну кожу има слс на високом месту, па ме занима да ли је боље да узмем чистач за свој тип коже са слс-ом или нешто попут овога из текста иако долази топлије време.

  Sviđa mi se

  • Draga Jovana, masnoj koži bih preporučila serum ili fluid, umesto kreme, jer i njoj potrebna hidratacija. Zaprepastila sam se predavanjem čuvenog dermatoga, koji je rekao da kremu za negu kože ne treba koristiti svaki dan, već samo kada je koža suva ili kad osetimo potrebu… Eucerin Dermatoclean gel, Vichy gel za osetljivu kožu su dobri i blagi čistači, jer gelovi za masnu kožu dosta dehidriraju. Eucerin zeleni gel za masnu kožu je takodje prilično blag…

   Sviđa mi se

   • Хвала Вам још једном на корисним информацијама, веома ми значе. Тренутно користим комерцијалну козметику (укључујући и лагану крему), али и по препоруци дерматолога и по сопственој жељи хоћу да се пребацим на дермокозметику. Разматрам Еуцерин и Виши, али и друге попут Биодерме, ЛРП-а и Ексфолијака. Чула сам неке гласине да је Еуцерин као Нивеа у другом паковању, а нешто слично и за Виши, али ме охрабрује што их Ви користите :).

    Sviđa mi se

   • Beiersdorf proizvodi i Niveu i Eucerin, ali su te dve linije proizvoda veoma daleko, jer se dermokozmetika proizvodi po drugim standardima, a osim toga iza nje stoje klinička ispitivanja. I nikada ne biram brend, nego proizvod koji mi odgovara, osluškujući potrebe svoje kože :). Trenutno imam LRP micelarni losion, Nuxe micelarnu penu, Weleda kremu od ruže za noć, Pure Altitude za dan, Vichy tečni puder, Eucerin volume filler antirid, Exfoliac piling masku… :).

    Sviđa mi se

 2. Odlican post! I sama sam dosla do zakljucka da uvek nakon koriscenja micelarnog losiona moram da umijem lice (imam masnu kozu,tj.mesovitu). Vec sam pocela da mislim kako je neki problem u meni a ne u losionima 😀 Inace veoma volim i ovu vodu u spreju 🙂

  Sviđa mi se

 3. Moj voljeni Vichy…Peglu da naprave ja bih poželela da je imam ;).Ove novitete nisam još ni videla a izgledaju jako zanimljivo.Tonik bih volela da probam,taj korak u rutini redovno preskačem (znam,znam,evo stidim se :)).Gel za pranje lica mi zvuči kao nešto što bi prijalo mojoj koži.Zamolila bih te,ako već nisi negde na blogu ali mi je promaklo,da konačno demistifikuješ upotrebu sirovina mineralnog porekla u kozmetičkim proizvodima.Vidim da je paraffinum liquidum visoko na listi sastojaka micelarnog ulja pa me interesuje tvoje mišljenje o upotrebi tih supstanci u kozmetičkim proizvodima (za lice).Ja nisam primetila da mi smetaju takvi proizvodi ili recimo proizvodi koji sadrže silikone a pročitala sam puno tekstova o navodno štetnim posledicama korišćenja takvih poizvoda.U stvari,mogao bi i jedan post na tu temu,verujem da bi bio zanimljiv i drugim čitateljkama :).

  Sviđa mi se

  • Spremam takav post :). U cistacima nemam nista protiv parafina, jer se kratko zadrzava na kozi i uklanja, ali itekako imam u kremama, jer su okluzivni, zacepljuju pore, a nemaju nikakav negujuci efekat, osim sto zadrzavaju vlagu… Mineralna ulja su jeftini rastvaraci, i uskoro ce pisati svuda „mineral oil free“, kao sto sada pise „paraben free“. Sa silikonima sam u malo boljem odnosu, ali o tome u nekom od sledecih postova :).

   Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.