GUAM ANTICELUT PREPARATI i par saveta za borbu protiv celulita

contro_obesità

GUAM je italijanski brend, firme Lacote, koji u svojoj kozmetici koristi najbolje iz mora. Čuven je po preparatima protiv celulita u kojima je glavni aktivni sastojak ekstrakt alge marine, koja ubrzava metabolizam, uz sicilijansku glinu i biljne sastojke. Alge se iz okeana vade specijalnim brodovima tokom leta, a da bi sačuvale bogatstvo vitamina, minerala i oligoelemenata, suše se tradicionalno, na vazduhu, bez zagrevanja. Tokom prerade u kozmetičke preparate algama se dodaju gline i eterična ulja. Savršen sklad alge postižu sa blatom koje ima termo dejstvo i pojačava i ubrzava dejstvo algi. Nanošenjem „pakovanja“ ili obloga od gline, podstiče se razmena materija: glina upija toksine i masnoće iz organizma, a umesto njih, telu predaje svoje bogatstvo mineralnih soli. Dejstvo gline je pročišćavajuće, protivupalno, opuštajuće.

Posegavši za lepotom iz mora i iz zemlje, Lacote nije otkrio ništa novo: more je drevni izvor lepote, a tajne lekovitosti algi i gline poznate su od davnina. More daje alge za tretiranje kože tela, fitoplankton za revitalizaciju lica, morsku so za pilinge, svoju vodu punu minerala kao osnovu za kupke i kreme. Zemlja daje bogatu zelenu sicilijansku glinu koja čisti i remineralizuje kožu.

 Alge

Lacote je za Guam iskoristio i stari način sakupljanja i obrade algi, kako bi njihova svojstva bila kompletno očuvana: starinski model sprave zvane „skubidu” hvata alge i izvlači ih na brod iz njihovog morskog staništa. Alge se suše na tradicionalni način, na otvorenim poljima. Tokom tri dana okeanski vetrovi isuše oko 80 odsto vode. Nakon toga, alge se melju, a u njihovom prahu sačuvano je njihovo mineralno bogatstvo.

 Glina

Glina za Guam sakuplja se na obalama Sicilije. Bogata mineralima, nanesena u vidu „pakovanja” ili kreme podstiče razmenu materija u korist organizma: glina upija toksine i masnoće, a telu predaje mineralne soli. Glina na kožu ima blagotvorno pročišćavajuće i protivupalno dejstvo. Kombinovana s mlevenim algama deluje sinergijski.  Glini se dodaju i prirodne supstance iz ljutih paprika ili mentola za zagrevanje ili hlađenje kože u toplim i hladnim Guam blatima i algama.

 Blato od algi: Guam patent

Guam koristi posebno selektovane alge, alge marine, za koje se zna da snažno ubrzavaju metabolizam i efikasno deluju protiv celulita. Ove Guam alge gaje se i beru mlade, specijalno za Guam proizvode. Mlevene alge i zelena glina mešaju se sa fitoekstraktima bršljana i divljeg kestena koji ubrzavaju cirkulaciju krvi i limfotok, i esencijalnim uljima limuna i origana koji povećavaju propustljivost ćelijske membrane i toniziraju kožu.

Klinički testovi efikasnosti

Guam blato od algi testirano je na Univerzitetu u Paviji na 20 žena od 18 do 45 godina, koje su koristile Guam prema uputstvu proizvođača koje stoji na preparatima. Dobijeni rezultat testiranja je: poboljšanje u izgledu strija, veća elastičnost i čvrstina kože, bolja cirkulacija i lepši izgled tena, smanjenje celulita i potkožnog masnog tkiva.

Lacote Guam blata od algi nose sertifikat o originalnosti i efikasnosti, kao dokazano efikasan tretman protiv celulita, prihvaćen od više od milion žena u svetu koje kupuju Guam.

Toplo ili hladno blato? Topla ili hladna krema?

Topla blata i kreme greju kožu i izazivaju osećaj peckanja i prolaznog crvenila na koži. Ako imate osetljivu kožu, slabe krvne sudove i proširene vene, za vas nisu preparati koji greju kožu, radije izaberite one koji hlade. U Guam preparatima sa dejstvom hlađenja dodate su i supstance koje jačaju zidove krvnih sudova, pa će ova blata, gelovi i kreme imati blagotvorno dejstvo ne samo na celulit i masne naslage, nego i na krvne sudove na nogama.

Šta znači „Fango“?

Primetićete da se mnogi Guam preparati imaju u imenu reč fango. Fango je italijanska reč za glinu i u Guam paleti označava preparate sa glinom.

„Snell“ je za mršavljenje

Osim anticelulita, postoje i posebne kreme za „mršavljenje“ – što naravno ne znači da se uz njih gube kilogrami – gube se centimetri. Ove kreme nose ime Snell.

Strije i zatezanje

Za strije je Guam odvojio kremu sa visokim procentom glikolne kiseline, koja pomažu održavanju elastičnosti kože.  Kreme za zatezanje bazirane su na biljnim ekstraktima i preporučuju se i tokom mršavljenja ili trudnoće da spreče opuštanje kože.

Izvor: www.metropoliten.rs

ŠTA JE CELULIT I KAKO NASTAJE?

Foto: http://www.commons.wikimedia.org

Celulit je poremećaj strukture vezivnog tkiva u pojedinim delovima kože i vezivnim pregradama između adipocita, u potkožnom masnom tkivu. Kod žena sa nedovoljno čvrstom kolagenom mrežom, masno tkivo vrši pritisak i prodire u dermis, jedan od slojeva kože, pa se na njenoj površini vide te neestetske grudvice koje nazivamo celulit ili „pomorandžina kora“. Ovakvo tkivo ima slabu cirkulaciju, u njemu se zadržavaju voda i toksini, na šta dodatno utiču loše životne navike poput nedostatka fizičke aktivnosti, nedovoljnog unosa vode i ishrane koja u velikoj meri sadrži gazirana pića, alkohol, šećer, soli, rafinisana biljna ulja i margarin, glukozno-fruktozni sirup, prerađenu hranu punu aditiva. Mesta na kojima se obično javlja celulit su bokovi, butine, trbuh, ali se može javiti i na grudima i nadlakticama.

Žene su predisponirane za stvaranje celulita, u čemu najviše udela ima hormonski status, variranje u nivou estrogena (pubertet, trudnoća, menopauza), genetska sklonost, masne ćelije koje su veće i ima ih i do 30% više nego kod muškaraca, građa i raspored vezivnog tkiva, nagle promene telesne težine i gojaznost, nošenje visokih potpetica i uske odeće. Celulit počinje da se stvara u pubertetu, postaje vidljiv kasnije i vremenom se pogoršava, pa je za njegovo smanjenje potrebno dosta truda i vremena. U početnoj fazi celulit se ne primećuje na prvi pogled, već su promene vidljive tek kad se koža stisne prstima, dok u narednoj fazi masne ćelije stvaraju „jastučiće“, a koža postaje sve mlitavija. U trećoj fazi koža je sve tanja i manje elastična, dobija izgled „pomorandžine kore“, dok je u potkožnom tkivu sve više kvržica, koje u završnoj fazi postaju sve tvrđe i primetno bolne na dodir, dok koža gubi elastičnost i zdravu boju.

Foto: http://www.huidverjonging-angenies.be

GUAM TRETMAN BLATOM

Obnovile smo gradivo, znamo šta je celulit i kako je trebalo da vežbamo i da se pravilno hranimo, ali uskoro ćemo obući kupaći kostim, prošetati plažom i poželeti da izgledamo najbolje što možemo. Godinama unazad pre letovanja koristim GUAM blato i kreme protiv celuluta, kao i blato i kremu za stomak i veoma sam se obradovala kada sam dobila priliku da odem na GUAM tretman.

DSC_1249

U Metropoliten salonu su me dočekale veoma prijatne devojke i intimna atmosfera.

DSC_1241

Prvo lagana masaža stomaka i manuelna limfna drenaža, kružnim pokretima i laganim pritiskom limfnih čvorova, a zatim intenzivna ručna masaža, na granici bola,  Anticelulit  kremom koja je osim za negu i preveniranje celulita, predviđena i za masaže, a i posebno je preporučena za negu trudnica i dojilja.

© Dario Marić

© Dario Marić

Masažu protiv celulita treba da izvodi obučeni fizioterapeut, jer može da dođe do povreda, modrica, pucanja kapilara, pa uvek izaberite profesionalca i renomirani salon. Da bi blato delovalo, potrebno je da koža bude potpuno čista, pa sam pre nanošenja blata, otišla na tuširanje, dok je u kućnim uslovima najbolje rešenje piling gel, kao priprema.

© Dario Marić

© Dario Marić

Naredna faza je nanošenje blata špatulom, koje može biti hladno ili toplo, što se bira u zavisnosti od toga da li je koža osetljiva i ima proširene vene i kapilare, ili osoba ima povišen krvni pritisak, kada se toplo blato, koje je generalno efikasnije, ne sme koristiti.

© Dario Marić

© Dario Marić

Izabrala sam hladno blato, koje se nanosi na predeo butina, bokova, zadnjice i listova, a sadrži i mentol i ekstrakt divljeg kestena koji intenzivno hlade kožu, tako da se morate „spakovati“ u najlon i pokriti ćebetom.

© Dario Marić

© Dario Marić

Posle četrdesetak minuta slušanja tihe muzike i prelistavanja časopisa, u ugodnom položaju, u koji sam brižno postavljena i ušuškana, otišla sam na još jedno tuširanje, posle čega je usledilo nanošenje GUAM hladnog gela od algi. Za nekoliko minuta, gel je potpuno upio, i mogla sam da se obučem.

DSC_1244

Osećala sam se vrlo prijatno, a koža je bila jedra i mekana. Veoma me obradovao savet stručne osobe da malo celulita imam samo na unutrašnjem delu butina i da mi dalji tretmani u salonu nisu potrebni, već samo održavanje i preventivne kreme ili gelovi.

GUAM KOD KUĆE

Za kućni tretman možete se odlučiti za tretman blatom, sličan ovom iz salona, ili za GUAM Fango blatne kreme. Popularna i jednostavna za upotrebu je GUAM Fango noćna krema, koja spavanje pretvara u kozmetički tretman, ima visoku koncentraciju aktivnih sastojaka, stimuliše mikrocirkulaciju, a koristi se dva meseca svako veče, pre spavanja.

Posle pilinga, na bazi morske soli,  koji možete i same da napravite link, blato, hladno ili toplo, se na kožu nanosi špatulom ili rukom, u srednjem sloju, prekrivajući delove tela koje želimo da tretiramo. Preko blata se umotava folija, ili još jednostavnije, oblače GUAM sauna pantalone, koje mogu da se peru posle svake upotrebe. Posle propisanog vremena, blato se jednostavno ispere i na kožu umasira neki od gelova ili krema.

Moja koža je nežna i tanka, sa malo ispucalih kapilara, od dugog stajanja, ali nije osetljiva i može da podnese i topao i hladan tretman, tako da za kućne uslove koristim Guam Rapido blato protiv celulita, koje postoji u pakovanju od 300 g i 1 kg, sa visokim koncentracijama algi, gline i eteričnih ulja. Njegove osobenosti su da se drži samo deset do petnaest minuta, ne pokriva se folijom i koristi se svaki treći dan. Kad je GUAM u pitanju, uvek se preporučuje deset tretmana u roku od četiri nedelje, postoji i poseban raspored korišćenja blata, a posle toga treba napraviti mesec dana pauze. Posle ispiranja blata, koje pecka i greje, koža bude jako crvena zbog vazodilatacije, pa nanosim GUAM hladan gel od algi koji prijatno hladi, brzo upija, a postiže se i vazokonstrikcija, što ovaj postupak čini vrlo efikasnim. Uvek sam imala mali stomačić, čak i kada sam veoma intenzivno vežbala, tako da njega pre letovanja uvek tretiram blatom za stomak. Često sam se merila pre i posle serije tretmana i mogu se pohvaliti da smanjuje obime za nekoliko centimetara. Koristila sam i GUAM Snell termalnu kremu za stomak, koja sadrži alge, zelenu glinu, guaranu, ekstrakt zelenog čaja i crvenu papriku, a koju često kupuju i muškarci, i ona se takođe pokazala veoma efikasnom, a upotreba je jednostavnija, samo se umasira jednom dnevno, dok blato stoji 45 minuta.

NAPOMENA

Tretman je radila Bojana Ramović, fizioterapeut, u Metropoliten Beauty Centru.
Fotografije tretmana potpisuje Dario Marić, a model je Ivana, pretpostavljam da ste je, vi koji je poznajete, prepoznali u ovom novom, neobičnom izdanju bez Metropoliten uniforme i parfemskog okruženja.
gallery_nrm_1423005953-prettyskin

Foto: http://www.marieclaire.com/

SAVET

Dijeta. Ne volim značenje te reči u našem jeziku, jer me asocira na redukovanu ishranu, glad i patnju. Engleska reč diet ima drugo značenje i predstavlja način ishrane. Da bismo postigle i održale željenu telesnu težinu, smanjile volumen masnih ćelija i celulit, treba trajno da promenimo način ishrane. Lako je savetovati, ali kako to postići? Za početak izbaciti industrijski prerađenu hranu, keks, čips, suhomesnate proizvode, paštete, euro-krem i pekarske proizvode od belog brašna, suve začine sa pojačivačima ukusa, veštačke zaslađivače, „voćne“ sokove i gazirana pića; jedite hranu koja nije u plastičnoj kutiji, koja ima prirodnu boju i formu, i unosite minimalno dva litra vode. Na blogu Vitki gurman pogledajte nutricionističke savete i istine i zablude o zdravoj hrani, a dodatno se motivišite uz Annabel Langbein i njene recepte iz rerne.

Da li ste koristile GUAM i kakvi su utisci?

By JSS

pharmjelena

19 thoughts on “GUAM ANTICELUT PREPARATI i par saveta za borbu protiv celulita

 1. Radi i previse😀Sto jer mi je to genetski(i majka i nana trce na 10 min😀),sto zbog povisenog insulina,“male“ besike,kako su je jednom okarakterisali…Samo sto je posle mazanja kreme ne samo bilo ucestalo,vec i obilno😜Zanimalo me je da li je moguce da krema ima toliko jak drenazni efekat.Ne verujem u cudotvorne mazalice,nikad nisam ni imala problem s celulitom do skoro zbog raznoraznih ekperimenata koje su vrsili na meni s hormonima zbog PCOS-a i ostalih propratnih sindroma…Inace sam mrsavija,sto,naravno,nema veze,ali,kazem,kad nisi navikao na rupice i pojave se,onda se hvatas i za slamku😀Nadam se da ce,bar malo,delovati…Hvala na brzom odgovoru.Vas blog je jedan od retkih koji pratim,jer zaista ima sta da se procita,osim sto su strucne,vase recenzije su i objektivne,zanimljive,jasne…Puno pozdrava!

  Sviđa mi se

  • Draga Anaa, to su već realni razlozi za povećanu diurezu, Guam preparati pojačavaju cirukulaciju, ali ne bi trebalo da imaju sistemski efekat, osim kada je u pitanju napitak. Redovna upotreba kvalitetnih anticelulit preparata i uzimanje dosta tečnosti, uz malo fizičke aktivnosti i zdravu uravnoteženu ishranu mogu preveniraju pojavu celulita i umanje vidljivost postojećeg.
   Još jednom HVALA za sve pohvale.

   Sviđa mi se

 2. Veceras sam prvi put utrljala fango toplu kremu,ali je kod mene neko jace grejanje i peckanje izostalo,koza se jeste blago zacrvenela i to je to…A toliko su me plasili tim zarenjem i paljenjem😀Sta bi bio razlog?Primetila sam da sam isla vise puta u toalet,ali mi i inace besika previse radi;-)

  Sviđa mi se

 3. Povratni ping: GUAM ANTICELUT PREPARATI i par saveta za borbu protiv celulita | tatjanariba

 4. Нисам их користила, јер су ми прескупи, али ако буде било неког доброг производа на снижењу у Метрополитену, планирам да купим.
  А, да, није ми јасно како нестају центиметри, а килограми не, где онда тај обим оде?

  Sviđa mi se

 5. Hvala za informacije, ovo je super pa ko ne bi na masaže 😀. Nisam probala ništa njihovo mada znam i čitala odavno da su vrhunskog kvaliteta!
  Trenutno koristim neku bioten kremicu za celulit sa biberom tako nečim i ona greje baš baš ,koža bude crvena neko vreme posle je ok.
  Ja sam jurila limfnu drenažu jer imam problem nakupljanja tečnosti u organizmu, zbog hipotireoze, tek nedavno nadjoh u mom gradu ovih dana nadam se da isprobam napokon!

  Sviđa mi se

 6. Planiram da kupim ovo Guam blato u vecem pakovanju kao i nocnu kremu jer zaista nemam vremena da idem na masaze.Za Fango sam cula da je idealan za koriscenje u kucnim uslovima a bila sam na toliko masaza da mislim da mi vise nisu potrebne jer skoro da i nemam celulita.

  Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s